Tangram spel-puzzel

€ 89,00 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Wat zijn ze mooi deze handgemaakte houtenTangram (七巧板) spellen-puzzels!

Het Chinese Tangram is een legpuzzel, waar je oneindig veel verschillende puzzels mee kunt maken. De stukjes van het tangram zullen daarbij nooit in aantal toenemen, noch in vorm veranderen. 
Het tangram of zevenbord bestaat uit zeven stukjes, de basisvormen of kortweg vormen genoemd. Deze vormen zijn ontstaan door een vierkant op een speciale manier te versnijden. 
Het is dus mogelijk om uit de vormen van het tangram een vierkant te leggen. Nu staat dit RekenWeb-spel bij de start zo dat de zeven stukjes samen een vierkant vormen, maar als dat niet gegeven was, dan zou het nog een heel probleem zijn om met deze zeven gegeven vormen een vierkant te leggen. Hier zijn we aangeland bij het doel van het tangram. De bedoeling van het tangram is om uit de zeven vormen bepaalde figuren te leggen. Dit hoeft niet slechts een vierkant te zijn, een driehoek, een parallellogram, een trapezium of wat voor geometrische figuur dan ook; met de vormen van het tangram kunnen ook figuratieve voorstellingen worden gelegd: rennende, zittende, vallende, spelende, dansende, staande of theedrinkende mannetjes of vrouwtjes, vliegende of zwemmende vissen, katten, biggen, vissen en alle andere denkbare dieren, ook bruggen, boten, huizen, speerpunten en pistolen.

 

Gastenboek

  • 08-09-2016 - Vandaag het mooie pakje ontvangen en wat een verassing ,...  lees meer
  • 27-02-2016 - Hallo Watanders!
    Ik wil heel graag het bowie bordje van david...  lees meer
  • 03-01-2016 - Dag Fanny,
    Verkoop jij de sloffen nog van collégien?
    Hoor graag...  lees meer
Plaats een bericht

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • kersteekhoorn
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie